JZID Project Reveal - Commercial Office

Last year, I worked on taking 8,000 square feet of mostly abandoned warehouse and transforming it into a functional office for an engineering company in Menomonee Falls, WI. When you think about it, the average person spends the majority of their waking hours in their workplace, so it is imperative that the workplace is a comfortable and energizing environment. 

BEFORE PHOTOS -

I was brought in to work on this project in February 2015. What I had to start with was an empty canvas of broken ceiling tiles, unfinished drywall, a few holes in the wall and no regard to ADA standards. Clearly it wasn't fit for engineers to work out of, it needed a lot of help! 

AFTER PHOTOS - THE OPEN-CONCEPT OFFICE

The goal of the remodel was to tear down the existing wall separating the abandoned office space from the warehouse to create an open-concept cubical area with offices, conference rooms and informal whiteboard rooms on the perimeter. By removing the ceiling tile in this area, the height raise from 9 feet to 18 feet, making the space feel gigantic. Since the audience was a group of engineers, I opted to leave the cords, duct work and beams exposed for a more industrial feeling. The walls in the open area are a light gray (Benjamin Moore's Sidewalk Gray) with accents of their company color (Benjamin Moore's Million Dollar Red). The side offices are a light blue (Benjamin Moore's Winter Lake) and the conference rooms and copy room are Benjamin Moore's Aegean Teal.  Overall, the color palette is fresh and energizing without being aggressive, as red rooms sometimes are.  

AFTER PHOTOS - THE BREAK ROOM

The new office features a large break room with glass doors on each side to bring in more light to the windowless room. My favorite feature of this room is the graphic herringbone tile floor that transitions from white tile to black. I also had custom red table tops and banquette created for this project to comfortably seat the employees.  

AFTER PHOTOS - CUSTOMER LOBBY 

The company often has customers visit for on-site demos and presentations, so I was tasked with creating a comfortable lobby that would function even without a receptionist. To accomplish this, I placed a large sculptural console table between the entrance and the locked door to the office. This way, customers are stopped and prompted to call the person they are meeting from the phone directory as soon as they walk in. While they are waiting for their meeting, they can sit in the lounge area or look into the Marketing Display area that can be seen from the large glass doors.  

Overall, this project took about seven months to go from looking abandoned to being customer and employee ready. You can see more angles and details in my portfolio - check them out here

Are you wanting to expand your office, open a new location or remodel your existing space? Then contact me today and we can get started on creating an environment where everyone wants to work! 

After photography by Ryan Hainey.